Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.
Witte header overlay desktop Witte header overlay mobiel

RES bouwstenenmarkt voor volksvertegenwoordigers

Statenleden en raadsleden uit heel Flevoland kwamen meer te weten over de bouwstenen van de Regionale Energiestrategie Flevoland. 

Dinsdagavond 26 november stond in het teken van de Regionale Energiestrategie (RES) Flevoland. Tijdens de zogenaamde bouwstenenmarkt konden raadsleden en Statenleden meer leren over de inhoud van de RES.

Bouwstenen

In de RES Flevoland staat welke doelstellingen de provincie heeft met betrekking tot energie. Dit kan gaan over zonne-energie, participatie of waterstof. Deze bouwstenen, en vele anderen, werden ‘tentoongesteld’ in de foyer van het Agora theater in Lelystad. Experts uit de regio waren aanwezig om vragen te beantwoorden van de volksvertegenwoordigers. Ook gedeputeerde Jop Fackeldey bevond zich onder de genodigden.  Hij vertelde de aanwezigen meer over het langjarige RES proces en wat zij de komende tijd kunnen verwachten.

Samenwerken

Elke gemeente, provincie en ook waterschap werkt op dit moment binnen deze regio’s samen met stakeholders aan een Regionale Energiestrategie. De RES is een instrument om gezamenlijk te komen tot keuzes voor de opwekking van duurzame elektriciteit, de warmtetransitie in de gebouwde omgeving en de daarvoor benodigde opslag en energie infrastructuur. Lees meer over de RES.