Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Subsidies en Regelingen

Een energiezuiniger en duurzamer thuis. Beantwoord de vragen en ontdek met welke verbeteringen je je huis energiezuiniger en duurzamer kan maken. Je ziet ook meteen wat het jou kost en oplevert. Begin nu!

Zie hieronder de subsidies en regelingen die door de Rijksoverheid en verschillende gemeentes beschikbaar zijn gesteld.

Actuele subsidies

Subsidies voor innovaties slimme energiesystemen

Gemeentelijk Open
We wekken steeds meer hernieuwbare (duurzame) energie op. Maar omdat de zon niet altijd schijnt en de wind niet altijd waait, wisselt die hoeveelheid. We gebruiken ook niet altijd evenveel energie. Daarom moet ons energiesysteem in de toekomst slimmer zijn dan ooit. Hoe helpen innovaties hierbij? Op deze pagina vind je informatie en beschikbare subsidies vanuit het Rijk.

Ontzorgingsprogramma verduurzamen maatschappelijk vastgoed

Gemeentelijk Open
Gebouweigenaren moeten aan de slag met het verduurzamen van hun gebouwen. Dat geldt ook voor kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren. Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed en kunt u expertise en capaciteit gebruiken om uw gebouw(en) te verduurzamen? Dan kan u in aanmerking komen voor ondersteuning en advies vanuit het ontzorgingsprogramma klein maatschappelijk vastgoed van de provincie Flevoland. Het programma is er voor gemeenten, scholen, zorginstellingen en diverse andere maatschappelijke organisaties.

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF)

Gemeentelijk Open
Het krijgen van een financiering voor een duurzaam energie of energiebesparingsproject kan een uitdaging zijn; er komt veel bij kijken. Welk soort financiering heeft u nodig?

Duurzame Monumentenlening

Gemeentelijk Open
De Duurzame Monumenten Lening is voor rijksmonumentale woningen of appartementen. Met de Duurzame Monumenten-Lening kunnen eigenaren-bewoners van een rijksmonument naast de restauratie ook energiebesparende maatregelen laagrentend financieren.

Energiebespaarlening

Gemeentelijk Open
Is een gemeentelijke duurzaamheidslening niet mogelijk? Dan kan de Nationale Energiebespaarlening misschien helpen bij uw investering in energiebesparende maatregelen.

VvE Energiebespaarlening

Gemeentelijk Open
Wilt u als VvE aan de slag met de verduurzaming van uw appartementencomplex? Dat is mogelijk met de VvE Energiebespaarlening.