Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Gemeente Noordoostpolder

In 2030 is de Noordoostpolder energieneutraal. Dat is het doel van de gemeente. Daarnaast willen we het landelijke doel halen om in 2050 nul CO2 uitstoot te hebben. Om dit te bereiken werken we samen. Lokaal met het Netwerk Energieneutraal (www.netwerknop.nl) en regionaal in FEA verband.

Samenwerken met de FEA partijen biedt voordelen. We kunnen van elkaars kennis gebruik maken, er ontstaan schaalvoordelen en beleid en uitvoering van de partijen kunnen elkaar ondersteunen.

Bezoek de website van Gemeente Noordoostpolder

Actuele projecten

Energiek Nagele

Gelijkstroom, Gemeente Noordoostpolder, en meer
In 2018 heeft minister Ollongren van Binnenlandse zaken Nagele aangewezen als een van de proeftuinen landelijk programma aardgasvrije wijken. Om Nagele aardgasvrij te realiseren is het plan in...
 icoon  icoon warmte icoon zonnestroom icoon

11 Beaufort

Gemeente Noordoostpolder
Windturbines van dichtbij ervaren? Met een rondleiding en op een interactieve manier kom je alles te weten over windenergie, duurzame energie en Windpark Noordoostpolder.
windenergie icoon

Gymzaal Emmeloord aardgasvrij

Gemeente Noordoostpolder
Gymzaal Skagerrak in Emmeloord wordt helemaal gasloos gemaakt bij de renovatie. Het gebouw krijgt nieuwe isolatie, zonnecollectoren op het dak en een warmtepomp.
warmte icoon zonnestroom icoon

Nagele in Balans

Gemeente Noordoostpolder, Provincie Flevoland, en meer
Het plan van Energiek Nagele en de prijswinnaars van ‘Nagele in Balans’ om Nagele aardgasvrij te maken kan versneld doorgaan. Minister Ollongren heeft Nagele aangewezen als proefwijk en stelt...
warmte icoon