De Energietour – 25 juni 2021 – kijk hem hier terug

Deel 1: Introductie sidekicks / gesprek met Jop Fackeldey en Josephine Lappia

0:00m – Start Energietour – straatinterviews over de energietransitie

1:26m – Introductie sidekicks Eva van der Schoot en Farah Troukas.

5:28m – Gesprek met Jop Fackeldey en Josephine Lappia over de energietransitie

Deel 2: De Flevour Box en de duurzame supermarkt

0:00m – Energie Reporter Julia gaat langs bij Bauke van der Veen om meer te weten te komen over de Flevour Box en ze leert over de klimaatvriendelijke stappen van de Lidl

3:48m – Gesprek met Arnold Baas (manager Energiezaken Lidl) en Bauke van der Veen (eigenaar Vleesch & Co). Bij de productie en transport van ons eten komt heel wat CO2 vrij. En niet al het goede komt van ver. Vaak is juist iets van dichtbij beter en lekkerder… Zowel LidL als Flevour Box proberen hun steentje bij te dragen.

Meer weten? Lees het interview met Arnold Baas over de duurzame supermarkt of het interview met Bauke van der Veen over de Flevour Box.

Deel 3: Live optreden van Charine Eyny

0:00m – Tijdens de Energietour bracht Charine Eyny een prachtige versie van het nummer Rise Up. Druk op ‘play’ en geniet van dit live opgenomen optreden.

5:01m – Interview met Charine over haar manier om voor een betere toekomst te zorgen.

Deel 4: De Keobike en De Kapitein, duurzaam rijden en varen

0:00m – Energie Reporter Julia gaat langs bij Keolis/allGo en probeert de Keobike uit. Daarna volgt een vaartochtje met een elektrische sloep van De Kapitein.

4:16m – Met Ton van Kampen (Keolis/allGo) en Charlotte Schreuders (De Kapitein) hebben we een goed gesprek over of we nog wel auto’s nodig hebben in de toekomst.

Meer weten? Lees het interview met Charlotte Schreuders over de voordelen van elektrisch varen.

Deel 5: Save Plastics en de creatie van Jim

0:00m – Energie Reporter Julia gaat langs bij Save Plastics.
Decorbouwer Jim brengt wat plastic mee om iets moois van te maken.

3:16m – Bram Peters (Save Plastics) en Jim van der Wardt schuiven aan om de mogelijkheden van herbruikbaar plastic te bespreken.

Meer weten? Lees het interview met Bram Peters over zijn kijk op plastic afval.

Deel 6: Kiezen jongeren voor een lease-auto of een e-bike?

0:00m – Energie Reporter Julia gaat langs bij docent Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit Thijs Homan om de toekomst van vervoer te bespreken.

3:23m – Docent Thijs Homan en student Bas Petraeus schuiven aan om het te hebben over de rol van mobiliteit nu en in de toekomst. Bezitten we straks nog auto’s of maken we gebruik van auto’s die anderen beheren? Of …

Volg de Expeditie via