Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

OTG.Energy

OTG.Energy heeft de micro grid ontwikkeld. Een systeem dat zorgt dat men eigen hernieuwbare energie opwekt, opslaat en gebruikt. Op deze manier ben je onafhankelijk van het energienet en wek je op wat je nodig hebt en ben je 365 dagen per jaar zelf voorzien van energie. Door de toegepaste technieken is het systeem eenvoudig op te schalen. Over alles is nagedacht, zonnepanelen met een Cradle2Cradle certificaat en Lithium-fosfaat batterijen zonder kobalt en een hoge veiligheid. Omzetten van waterstof naar elektriciteit is ook een onderdeel van het geavanceerde systeem.

OTG.Energy werkt samen met LED.Energy. Zij zetten zich in om bedrijven te helpen bij het nemen van energie bezuinigende maatregelen en volledig over te gaan op 100% hernieuwbare energie. Daarvoor hebben wij het “Energy Experience Center” in Zeewolde gebouwd.

Onze samenwerking is ontstaan met het idee om bedrijven te helpen met het nemen van energiebesparende maatregelen door middel van het plaatsen van LED verlichting. Als dat gebeurd is kijken wij hoeveel energie er nog gebruikt wordt. Aan de hand daarvan berekenen wij wat een ondernemer nodig heeft voor een juiste micro grid, om zo onafhankelijk van het net op 100% hernieuwbare energie te kunnen functioneren.

In het “Energy Experience Center” hebben wij drie sferen gecreëerd om toepassingen van Led verlichting te kunnen laten zien. Daarnaast hebben wij een micro grid gebouwd zodat wij los van het net ons bedrijf kunnen laten draaien. Bij het bouwen van onze micro grids sluiten wij geen hernieuwbare energiebron uit. Wij wekken onze energie op, slaan het op en gebruiken het wanneer wij het nodig hebben.

Daarnaast willen wij het energie netwerk slimmer maken. De teruglevercapaciteit aan het energienet in Flevoland is nu al beperkt. Dit probleem kan al deels getackeld worden door veel meer micro grids te bouwen voor MKB’ers en bij nieuwbouw micro grids te bouwen.

Wij vinden het heel leuk om mensen te ontvangen in ons “Energy Experience Center”. Voel je vrij om, onder het genot van een hapje en een drankje, een kijkje te komen nemen en je te laten informeren over de mogelijkheden. Aanmelden kan via onze website.

Bezoek de website van OTG.Energy

Actuele projecten

Het OTG.Energy REEL systeem

OTG.Energy
Op het Schepenveld in Zeewolde staat een concept systeem van OTG.Energy. Het OTG.Energy REEL systeem. Hierbij word zon energie lokaal opgewekt en opgeslagen in een batterij. Er is dan minder...
zonnestroom icoon