1e waterstoftafel geslaagd!

Publicatiedatum: 19 april 2024

Horizon, de provincie en Impact Hydrogen hebben een geslaagde eerste waterstoftafel voor de agrarische sector gehouden.
Maar liefst 16 deelnemers schoven hieraan, waarna ze werden meegenomen in Fase 2 van de FLHY Hydrogen Valley, de potentiële scenarios en repliceerbare businesscases.

Jan Ruijtenberg van Hermanos Energy liet zien dat een zelfvoorzienende waterstofboerderij in principe morgen al zou kunnen.

Samenwerking

Er werd afgesloten met een werksessie om samen te bepalen wat iedereen in oktober in een intentieverklaring willen afspreken: hoe gaan we toewerken naar honderden zelfvoorzienende miniketens op eigen terrein.

Deelnemers, dank allen voor jullie bijdrage aan deze waterstoftafel! De scherpe discussies, eerlijke feedback en potentiële samenwerkingen zijn van essentieel belang en brengen ons verder in deze transitie.

Logistiek en mobiliteit

De volgende (2e) waterstoftafel wordt gehouden op 16 mei, met als thema Logistiek/Mobiliteit. Zit jij in die sector en heb je interesse in waterstof als alternatieve brandstof/energiedrager en je zoekt naar kennis, middelen, regelgeving en ketensamenwerking: schuif dan aan! Neem contact op met ons!

Deelnemers aan de 1e waterstoftafel poseren samen.