Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.
Witte header overlay desktop Witte header overlay mobiel

Inspiratiereis FEA partners

Samen met de partners door Flevoland. 

De provincie heeft voor de partners in de Flevolandse Energieagenda een inspiratiereis door Flevoland georganiseerd. Het doel was om te laten zien wat er allemaal al gebeurt op het gebied van opwekking en besparing van hernieuwbare energie. De reis ging langs het windpark Noordoostpolder, Zep Dakpannen Urk, Van Wijnen Bouw, Mavé Warmtepompen en ZeewoldeZon.

Inspiratie

Het gezelschap vertrok vanaf het informatiecentrum 11 Beaufort. Maar niet voordat gedeputeerde Jop Fackeldey had uitgelegd wat het doel is van een inspiratiereis. “We zijn allemaal bezig op onze eigen manier en ons eigen tempo. Deze reis is bedoeld om samen te zien wat er al gedaan wordt en hoeveel positieve energie er al is rondom dit thema.”

Gezelschap

Het reisgezelschap bestond uit mensen van gemeenten, maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en andere partijen die bezig zijn met duurzame energie. De reis was ook een mooie gelegenheid voor de deelnemers om eens met elkaar te praten buiten de officiële vergaderingen. Vooral de innovatieve aanpak van Zep en Mavé  kon op veel bewondering rekenen van de deelnemers.