28 okt 2021 | 3e Energietour

Lelystad/online | 15:30 - 16:30

Zet hem in je agenda: De derde aflevering van de Energietour is op donderdag 28 oktober om 15:30 uur. En laat die dag nou ook de start zijn van de Nationale Klimaatweek!

De presentatie ligt opnieuw in handen van Bart Harleman, bijgestaan door studentes Eva en Narjiss.

We beginnen met drie studenten van Hogeschool Windesheim die ieder een duurzaam idee voor de Duurzame Provincie Challenge pitchen. Ze zijn niet de enige studenten die dit hebben gedaan, op Droom van Nederland, staan alle dromen waar je ook nog eens op stemmen kunt. Tijdens de uitzending zie je in een achtergrondreportage hoe deze studenten tot hun pitches zijn gekomen.

De energietransitie als commerciële kans?

Energie Reporter Julia van der Most ontmoet de ondernemers van FlevoBike die de GoLo hebben ontworpen. Aan tafel praat Gerhard Flantua van Boer Kok en Marco Smit van Horizon Flevoland over duurzaam ondernemen en innovatieve ideeën die bij de transitie passen.

Muzikale break

Mits Mitchell is een Almeerse Nederpop-artiest. Met 32.000 streams bij Spotify, zijn we enorm trots dat hij een nummer bij ons komt performen. Mits is bij het publiek ook bekend via Ally Life.

Wat wil de bewoner eigenlijk?

Nagele wordt ook wel het plattedakendorp genoemd. En juist door die platte daken is er veel ruimte voor zonnecollectoren. Het Flevolandse dorp heeft de ambitie om volledig aardgasvrij te worden. De pilot is gestart en onze Energie Reporter bezoekt het dorp en praat met projectleider Rutger Bergboer van Energiek Nagele. Hoe enthousiasmeer je een heel dorp? Kan dat eigenlijk wel? Aan tafel delen Peter Brouwer van Energie Pioniers Noordoostpolder en Ronald Gouwerok van Centrada hun verhalen over het betrekken van de bewoners en hoe dat wel en niet lukt.

Duurzame gebouwen

Urk is de eerste gemeente die van het Ontzorgingsprogramma verduurzamen maatschappelijk vastgoed gebruikmaakt. Onze Energie Reporter bezoekt het zwembad van Urk om te zien wat er allemaal mogelijk is.

We ronden de uitzending rond 16:45 uur af.

Wij hebben er zin in. Jij ook? Kijk en praat live mee via YouTube.

gasten aan tafel bij de energietour

Andere evenementen

23 May
23 mei: Waterstoftafel Gebouwde omgeving
16 May
16 Mei: Waterstoftafel Logistiek
18 Apr
18 april: Waterstoftafel Landbouw
22 Jun
FEA Kenniscafé – Over de afsluiting van de bestuurlijke periode van Jop Fackeldey
25 May
FEA Kenniscafé – Over het saneren en hergebruiken van windmolens
13 Apr
FEA Kenniscafé – Over bedrijven helpen bij netcongestie
Volg de Expeditie via