Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

De Groene Reus

Een duurzaam Flevoland, dat is wat we voor ogen hebben. We zijn een lokale coöperatie die inzet op lokaal opgewekte stroom dicht bij huis. We zorgen dus voor een groenere provincie en werkgelegenheid.
De Groene Reus heeft verschillende collectieve (wijk) projecten voor zonne-energie gerealiseerd. De Groene Reus is druk bezig met grote zonnestroom-centrales. Acht zonnestroomcentrales in totaal rond 337,000 kWh (ong. 96 huishoudens) zijn reeds in bedrijf! En natuurlijk Zonnepark-Zuyderzon in Almere waar we samen met HVC een park van 100.000 panelen gerealiseerd hebben.
Flevolanders kunnen via De Groene Reus 100% groene stroom (al 5 jaar op rij gekozen tot de groenste o.a. door de consumentenbond en Greenpeace) en volledig CO2-gecompenseerd gas afnemen. Dit is stroom voornamelijk opgewekt uit zonnepark Zuyderzon en geleverd door het groenste collectief van Nederland bijna 40 coöperaties aangesloten bij OM | nieuwe energie.
De Groene Reus is een lokaal duurzaam energiebedrijf en verkoopt de 100% groene energie via OM | nieuwe energie. De Groene Reus is lid van om | nieuwe energie en één van de 40 Nederlandse coöperaties die samen dit grootste groene energiecollectief (samenom) vormen.
De Groene Reus is betrokken bij verschillende zon en wind projecten. We investeren onder andere in grote zonnestroomcentrales in Almere en via de nieuwe molenaars in windmolens nabij Zeewolde. Hiervoor financieren onze leden en andere particuliere investeerders (via crowdfunding) de zonnestroomcentrales. Op deze manier behouden we energie- en geldelijke opbrengsten zoveel mogelijk binnen Flevoland. We werken (waar mogelijk) met lokale leveranciers om zonnepanelen te installeren en te onderhouden, zo dragen we bij aan de werkgelegenheid in Flevoland.

Bezoek de website van De Groene Reus

Actuele projecten

Binnenkort worden hier de actuele projecten getoond.