Talent kleurt Flevoland

Publicatiedatum: 25 mei 2021

In het jongerenprogramma Talent kleurt Flevoland, van de Provincie Flevoland, werken leerlingen van verschillende niveaus en opleidingen mee aan échte maatschappelijke vraagstukken. Zo streeft Talent kleurt Flevoland ernaar jongeren nog enthousiaster te maken over alle mogelijkheden van de provincie. Bovendien biedt dit organisaties en lokale overheden de kans om creatieve en innovatieve ideeën van jong talent op te doen. Ook komend schooljaar zoeken weer honderden leerlingen en studenten interessante plekken om aan de slag te gaan met échte vraagstukken. Wij hebben jouw organisatie dan ook hard nodig.

100.000 woningen

Een voorbeeld van zo’n maatschappelijk vraagstuk is de ‘100.000 woningen ambitie’. Het Rijk heeft Flevoland gevraagd om in de aankomende 30 jaar 100.000 woningen bij te bouwen. De vraagstukken die hierbij spelen, zijn ontzettend interessant om voor te leggen aan jongeren, het gaat immers over hun eigen toekomst. Dit jaar hebben leerlingen en studenten daarom hun toekomstige wijk ontworpen waarbij ze o.a. denken over thema’s als duurzaamheid, mobiliteit, energie en de sociale leefbaarheid.

Vraagstukken gezocht

Binnen Talent kleurt Flevoland komen het voortgezet onderwijs, het mbo, het hbo, lokale overheden, stichtingen en bedrijven bij elkaar. Heb jij een vraagstuk waarover je graag de mening van de toekomst wilt weten? Of denk je graag mee over hoe we de talenten kunnen inzetten voor de thema’s circulair en energie? Stuur een mailtje naar talentkleurt@flevoland.nl. Hopelijk tot snel!

Jongeren staan bij een statafel met informatie over Talent kleurt Flevoland achter zich op een prikbord.
Volg de Expeditie via