Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Op bezoek bij VABO Composites & Concern voor Werk

Publicatiedatum: 16 januari 2024

Op bezoek bij VABO Composites & Concern voor Werk

Vrijdag bezochten we samen met voorzitter FEA en gedeputeerde Harold Hofstra twee mooie bedrijven in de Noordoostpolder, VABO Composites en Concern voor Werk in Emmeloord.

– Concern voor Werk werkt niet alleen aan inclusieve arbeidsmarkt, maar zette de afgelopen tijd ook stappen op het gebied van duurzaamheid. EEF hielp de organisatie bij de voorbereiding en realisatie van een zonne-energie installatie op het dak van de locatie in Emmeloord.

– VABO Composites, gespecialiseerd in het maken van composieten elementen voor de maritieme en industriële sector, beschikt ook over een zonne-energie installatie. Daarnaast investeerde het bedrijf in energiezuinige airconditioninginstallaties. EEF hielp bij de financiering ervan. Een deel van de voorbereidingskosten werden gefinancierd door middel van een verduurzamingsvoucher. Daarnaast verstrekten we een maatwerkfinanciering.

Interessant gespreksonderwerp was dat de 2 bezochte bedrijven allebei te maken hebben met netcongestie en daardoor hun zonne-energie installaties niet optimaal kunnen gebruiken.

Als zij aan elkaar stroom zouden kunnen leveren zou dit probleem er niet (of kleiner) zijn en er bovendien een lagere behoefte aan transportcapaciteit zijn.

Meer informatie over het verduurzamen van jouw organisatie of bedrijf. Bezoek dan de website van het Energie Expertisecentrum Flevoland: ww.eef-flevoland.nl

EEF, energietransitie, energiebesparing, Concern voor werk, VABO Composites, FEA, energie, Flevoland