Studententijd – Nathalie Kok

Publicatiedatum: 24 januari 2022

'Het klimaat help je naar mijn mening ook al met consumentenactivisme!' 

Expeditie Flevoland werkt nauw samen met studenten van Hogeschool Windesheim. In deze rubriek nemen we wat extra de tijd om naar ze te luisteren. Deze keer geven we het woord aan Nathalie Kok, 19 jaar en tweedejaarsstudente logopedie aan het Windesheim.

Wat ga je doen na je afstuderen?

Ik wil verder leren op de universiteit, welke master weet ik nog niet, maar ik wil wel graag de natuur in mijn werk betrekken. Al is het maar logopediebehandelingen geven in de buitenlucht in plaats van de hele tijd binnenzitten.

Wat doe je voor het klimaat?

Kleine dingen die iedereen kan doen. Zo ruilen mijn vrienden en ik onderling kleding, zodat we niet altijd nieuwe kleding moeten kopen. Dat bespaart geld, en is beter voor het milieu. Ook reis ik veel met de fiets en de trein, want de treinen rijden ook op groene energie. Aan simpele dingen zoals niet te lang douchen of mijn oude elektronische apparaten recyclen, denk ik ook. Al met al dus wel wat dingen, want het klimaat help je naar mijn mening ook al met consumentenactivisme!

Waardoor laat je je inspireren?

Ik vind fotografie ontzettend leuk en de NJN (De Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) heeft hier superleuke workshops en excursies voor. Als ik tijdens een workshop midden in de natuur ben, vind ik dat wel een inspiratiebron en wil ik er alles aan doen om de natuur te behouden zoals het nu is.

Waar haal je je informatie vandaan?

Ik volg ook het Honours Programme en daar heb ik superveel geleerd over de Sustainable Development Goals, bijvoorbeeld dankzij een workshop SDG’s in beeld door het bedrijf Sketchy Business. Ik leerde er wat de doelen zijn en hoe zij richting geven over wat er nog kan worden gedaan voor een duurzame en eerlijke wereld én dit te bereiken in 2030.

Zijn er duurzame of groene influencers, bedrijven of organisaties die jou op ideeën hebben gebracht?

Ik moet meteen denken aan de acties van Jimmy, ook wel bekend als Mr. Beast. Ik denk dat veel mensen hem wel kennen. Hij zet zich in voor heel veel verschillende projecten. Zo zamelde hij eind 2020 meer dan 20 miljoen dollar in om bomen te planten, en eind 2021 nog eens 30 miljoen dollar om plastic uit de oceanen te halen. Hij verdient veel geld met zijn video’s en geeft dit dan ook vaak aan goede doelen tegen armoede, of aan mensen die het geld harder nodig hebben dan hijzelf en zijn team.

Met wie zou je het liefste een gesprekje willen hebben over de duurzaamheid in onze provincie of daarbuiten? En waarom?

Met Hage de Vries van Stel…Energiedaden in Flevoland. Deze stichting heeft als doel om de energietransitie bij bedrijven te versnellen door ze financieel te ondersteunen. Ik vind dat hij met zijn bedrijf hele goede initiatieven neemt. Omdat ze ook betrokken zijn bij het Flevoziekenhuis in Almere, zou ik hem graag willen spreken. Ook ik ga immers in de zorg werken later.

 

Volg de Expeditie via