Studententijd – Dylan Revers

Publicatiedatum: 28 maart 2022

'Je kunt niet alles perfect doen, het verminderen van je verspilling in kleine stappen is de beste manier om op lange termijn duurzamer te leven.' 

Expeditie Flevoland werkt nauw samen met studenten van Hogeschool Windesheim. Een interessante groep waar het meer dan de moeite waard is om naar te luisteren. Deze keer geven we het woord aan Dylan Revers, 20 jaar en vierdejaarsstudent Bedrijfskunde.

Hey Dylan, hoe groen zijn jouw stappen?

Ik probeer zoveel mogelijk tweedehands kleding te kopen, omdat ik de overconsumptie van mode gewoon erg onnodig vind. Ik probeer mijzelf te weerhouden om naar winkels te gaan waar de collectie alsmaar verandert, omdat ik weet hoe schadelijk de effecten zijn van de kleding die ze er verkopen.

Wat vind je dat je nog kan veranderen om nog meer impact te maken?

Meer op vakantie gaan met treinen en bussen, in mijn carrière focussen op duurzaamheid, kledingverspilling, voedselverspilling, minder vlees eten. Eigenlijk stopt de lijst nooit, er is altijd wel iets wat beter kan. Je kunt niet alles perfect doen, het verminderen van je verspilling in kleine stappen is de beste manier om op lange termijn duurzamer te leven.

Waardoor laat je je inspireren?

Voorheen waren dat mensen of organisaties via social media. Maar ik merkte dat ik me niet kon verplaatsen in de onderwerpen, zoals het oplossen van het afvalprobleem in de Grote Oceaan. Dat probleem voelde zo onbereikbaar dat ik me er machteloos door voelde. Ik kon niet helpen, alleen maar kijken hoe het erger en erger werd. Daarom heb ik ervoor gekozen om me meer via mijn omgeving te laten inspireren. Zoals de mensen en organisaties die ik via school ontmoet. Van hen kan ik het meest leren wat ook relevant is voor mijzelf.

Wat is volgens jou de beste uitvinding ooit die ook nog eens duurzaam is?

Een fiets. Mijn fiets is voor mij al sinds de basisschool de primaire manier van bewegen door de stad heen. Het verbruikt niks en zorgt voor beweging. Zeker in Almere brengt de fiets je vaak sneller op je bestemming en je komt op plekken die je normaal niet ziet.

Je vertelt net dat je je dichtbij laat inspireren. Wie heeft jou recent op ideeën gebracht?

Expeditie Flevoland heeft voor onze groepsopdracht van het Honours Programme veel met ons meegedacht over ideeën om de energietransitie tastbaar te maken tijdens een event of via een product en dat gaf mij vaak wel het inzicht dat je met een groep veel meer leuke ideeën kan bedenken, ook als je allemaal een andere achtergrond hebt.

Waarover verbaas je je dat we dat nog steeds doen of nog niet hebben opgelost?

Voedselverspilling, het probleem is er al zo ontzettend lang en het lijkt niet beter te worden. Vaak wordt er op werkplekken voedsel dat overblijft gewoon weggegooid, omdat ze het niet willen of kunnen weggeven. Gelukkig zijn organisaties zoals Too Good To Go bezig om voedselverspilling tegen te gaan, ook in Almere. Niet alleen bij kleine winkeltjes maar ook bij ketens zoals Dunkin donuts of Starbucks.

Hoe kijk je naar de toekomst?

Ik denk dat er nog onwijs veel te ontwikkelen is op het gebied van duurzaamheid, ik denk (en hoop) dat dit pas het begin is. Zelf wil ik hier ook impact in maken, door een functie uit te oefenen waarin ik impact kan maken.

Ik hoop ook dat wereldleiders échte, concrete duurzaamheidsplannen kunnen nakomen en dat onderwerpen zoals circulariteit meer aandacht krijgen van de bevolking over de hele wereld.

Heb je tips voor andere jongeren om zelf ook het verschil te maken?

Duurzamer leven doe je in stappen, bijvoorbeeld door minder vlees te eten of verantwoord bezig te zijn met je eigen consumptie en verspilling. Met kleine stappen bereik je op lange termijn het meeste resultaat.

Met wie zou je het liefste een gesprekje willen hebben over de duurzaamheid in onze provincie of daarbuiten? En waarom?

Voor mijn Individuele Product (onderdeel van het Honours Programme, red.) wil ik kleine, duurzame organisaties helpen met het ontwikkelen van visuele onderwerpen zoals logo’s, media-materiaal, (digitale) poster, visitekaartjes, socialmedia-materiaal enzovoort. Ik vind het enorm leuk om met ontwerpen bezig te zijn en wil me daarom hier verder in ontwikkelen!

Hiervoor ben ik uiteraard op zoek naar kleine organisaties die op duurzaam vlak impact willen maken, maar geen tijd of geld hebben om dit visueel te regelen. Ik sta erg open voor verschillende soorten ideeën en opdrachten!

Ik wil graag meerdere partijen helpen, dus alle ideeën zijn welkom. Stuur me een bericht op LinkedIn (Dylan Revers) en we kunnen erover praten.

 

Volg de Expeditie via