Studenten Windesheim stelen de show

Publicatiedatum: 15 maart 2021

Afgelopen donderdag 4 maart organiseerde de Flevolandse Energieagenda de allereerste Virtuele Bustour. De tour ging langs 3 inspirerende initiatieven op het gebied van duurzame energie. Mensen konden vanuit huis meekijken via de livestream. In onze studio waren niet alleen de initiatiefnemers aanwezig. Ook studenten Laura Vegers (Bedrijfskunde) en Farah Troukas (Commerciële Economie) van Windesheim kwamen aan het woord. En dat ze daar prima op hun plek waren, werd gezien en gehoord.

Bij Expeditie Flevoland werken we veel met studenten samen. Laura deed bijvoorbeeld haar minor bij ons en is betrokken bij het organiseren van de bustour. Farah is lid van de redactie van Expeditie Flevoland.

Laura: ‘Tijdens mijn minor heb ik een opdracht voor de provincie gedaan over duurzaamheid bij huiseigenaren. Na afronding kon ik in de denktank plaatsnemen. Het is mooi om naast mijn eigen studie ook bezig te zijn in een ander branche dan bedrijfskunde en dat het over duurzaamheid gaat. Bovendien zijn veel bedrijven bezig met groen ondernemen. Ik doe zelf ook mijn best om de bewuste keuzes te maken. De interesse voor duurzaamheid is zeker ook gegroeid door deel te nemen aan de Expeditie.’

Farah: ‘Erg mooi om tijdens de bustour te zien hoe verschillende personen zich inzetten om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de provincie Flevoland. Ik vond het een eer dat ik hieraan mocht bijdragen, door te vertellen over mijn eigen ervaring en over mijn visie op duurzaamheid. Ik ben nu nog meer geïnspireerd geraakt. Als ik zou beginnen met ondernemen, zou ik dit op een zo milieuvriendelijke manier doen en hierin transparant zijn naar de klant. Ik doe met de redactie mee omdat ik graag maatschappelijk betrokken wil blijven om een steentje bij te dragen daar waar het kan. Ook vind ik het belangrijk om in actie te komen. We hebben een gezamenlijk doel en om dat doel te verwezenlijken, hebben we elkaar nodig. Want samen komen we verder.’

Wil je zien hoe Laura en Farah samen met Femke Nieuwenhuis (vertegenwoordiger JongRES Flevoland) in de studio napraten over de initiatieven, over hun eigen betrokkenheid en over de toekomst? Check dan de video rechts op deze pagina.

Relevante links:
Jong RES Nederland
Windesheim
Provincie Flevoland

Volg de Expeditie via