Studenten Windesheim pitchen ludieke ideeën

Publicatiedatum: 22 september 2021

Van een speciale app tot speeltoestellen met een duurzaam tintje. Van een innovatief statiegeldsysteem tot bijen-infrastructuur. In maar een paar weken tijd, bedachten studenten van Hogeschool Windesheim ludieke ideeën voor de Duurzame Provincie Challenge. Een uitdaging die ze met beide handen aangrepen.

Negentig seconden op de klok en vertellen maar. Niet iedereen vindt pitchen zo eenvoudig, maar de studenten deden het op dinsdagavond 21 september zonder problemen. Live zelfs, want hun pitches werden via een livestream uitgezonden en het publiek kon meteen stemmen op hun favoriete idee.

Alle studenten volgen het Honours Programme Sustainable Society, bedoeld voor hen die wat extra’s willen doen tijdens hun studie. Sustainable Society is gericht op het creëren van een duurzame maatschappij en past daarom perfect bij Expeditie Flevoland.

Professionele hulp

Om de studenten niet helemaal in het diepe te gooien, kregen zij voorafgaand aan de livestream hulp van professionals uit het netwerk van Expeditie Flevoland. Welke vorm past bij het idee? Hoe bereik je een groot publiek? Is de boodschap helder genoeg? Is het idee te visualiseren? Met tips en tricks beklommen de studenten vervolgens het podium om daar vol enthousiasme hun verhaal te vertellen.

Tijdens de Energietour op 28 oktober, zie je een korte reportage van de avond.

Wat is jouw favoriete idee?

Wil je de ideeën van de studenten doorlezen, wil je aanhaken of erop stemmen?
Check dan de Duurzame Provincie Challenge op Droom van Nederland.

Een student presenteert zijn idee voor de groep.
Volg de Expeditie via