Studenten Hogeschool Windesheim willen Flevoland verduurzamen

Publicatiedatum: 27 oktober 2021

Wie?

Studenten Hogeschool Windesheim – Honours Programme Sustainable Society

Wat is het initiatief?

Het Honours Programme is speciaal voor studenten die wat meer uitdaging willen tijdens hun studie. Het programma Sustainable Soceity richt zich op het creëren van een duurzame maatschappij. De hogeschool gebruikt de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als leidraad.

De match

Tijdens het Honours Programme werken studenten aan projecten in de directe omgeving. De perfect match! Expeditie Flevoland heeft de studenten daarom uitgedaagd om na te denken over slimme manieren om bewoners, ondernemers en andere partijen stappen te laten zetten naar een duurzame provincie. Dit heet de Duurzame Provincie Challenge.

Wat is er allemaal bedacht?

Een groen Monopolyspel. Een bewust-douchen-game. Een plan om kinderen meer buiten te laten spelen en op die manier meer bezig te zijn met de natuur. Tripadvisor voor duurzame ondernemingen en activiteiten. En nog veel meer. 

Wat gebeurt er nu met de ideeën?

Zoals gezegd vind je alle ideeën op de site. Ook kun je naar de pitches kijken. Door op een idee te stemmen, geef je het een boost. Maar je kunt nog veel meer doen. Elk idee zoekt meedenkers of mensen die de ideeën aan de juiste instanties of makers koppelen. Misschien wil je alleen investeren. Ook dat is mogelijk. 

En als ik nu zelf een idee heb?

Plaats je idee en hulpvragen op de site! Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Volg de Expeditie via