Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.
Witte header overlay desktop Witte header overlay mobiel

Snelkoken voor bewustwordingscampagne

Op de plek waar letterlijk de zaadjes voor Flevoland zijn geplant, werd op 11 september een mooie basis gelegd voor de regionale bewustwordingscampagne voor een CO2-neutraal Flevoland. 

In 2050 moet Flevoland CO2-neutraal zijn. En dat doen we samen. Hoe krijgen we alle Flevolanders in beweging, van Urk tot Zeewolde? Op het landgoed Roggebotstaete in Dronten kwam een bont gezelschap bij elkaar om kennis en energie te bundelen. Ambtenaren, ondernemers, studenten en andere genodigden dachten samen na over hoe de Flevolander gemotiveerd kan worden.

Met presentaties van gedragspsycholoog Niels Götz en ondernemer Valerie Bos kreeg de groep inzicht in wat mensen beweegt. Deze kennis pasten de deelnemers gelijk toe door ideeën te verzinnen voor hoe je iets groots als de energietransitie tastbaar kunt maken. Daarnaast lieten TNO/ECN en Windesheim zien wat zij allemaal in huis hebben aan kennis en onderzoeksmogelijkheden. Met al deze mooie ingrediënten kan Flevoland straks de juiste stappen zetten om haar inwoners te bereiken. Om straks de boodschap van de campagne door een zo groot mogelijk netwerk te verspreiden.

Lees het verslag van de snelkookpansessie hier.

Of check het filmpje!