Milieu Service Nederland gelooft in bronscheiding

Publicatiedatum: 12 september 2022

Wie?

Milieuservice Nederland

Wat doet dit bedrijf?

Milieu Service Nederland wil Nederland afvalvrij en CO2-neutraal laten ondernemen. Ze maken het ondernemers makkelijk om hun afval te minimaliseren, te scheiden, in te zamelen en te laten recyclen.

Hoe maken zij dat makkelijk?

Ze adviseren op maat, begeleiden bij circulaire bedrijfsvoering en zorgen voor unieke en duurzame afvalinzamelingssystemen die bij het bedrijf of de organisatie passen.

Wat doen ze zelf om minder CO2 uit te stoten?

Ze persen bijvoorbeeld het afval op locatie zodat ze meer mee kunnen nemen, en minder op en neer hoeven te rijden. Of ze zetten hun bioverwerkers in, die het afval op locatie verwerken zodat er nauwelijks tot geen transporten meer nodig zijn. Ook rijden ze in elektrische wagens en op HVO 100 brandstof. Ze doen nog veel meer, dat kun je op hun site lezen.

Zijn er leuke voorbeelden te noemen van wat ze doen?

Jazeker, oude lantaarnpalen in Amsterdam worden bijvoorbeeld ook verwerkt tot nieuwe producten. Metalen worden opnieuw gebruikt en van de rest worden meubels gemaakt door creatieve ondernemers.

Ook recyclet Milieu Service Nederland zelf PMD. Daar kun je hier meer over bekijken:

Ik wil nog veel meer weten!

Wil je nog meer weten over Milieu Service Nederland dat dit jaar ook nog eens is uitgeroepen tot Beste Onderneming van 2022? Kijk dan even op hun site!

Volg de Expeditie via