Met The Waste To Success tegen voedselverspilling

Publicatiedatum: 22 april 2022

Wie?

The Waste to success

Wat is het initiatief?

The Waste to success is een projectbureau dat smaaklessen, kookworkshops, catering, quizzen en projecten op maat organiseert. Ze laten mensen zien hoe zij eenvoudig en toegankelijk mee kunnen strijden tegen voedselverspilling. Met ingrediënten die gered, lokaal en in het seizoen zijn.

Wat is de belangrijkste boodschap?

Dat iedereen creatief kan koken met de beschikbare ingrediënten die er zijn. En dat je daarmee een fantastische, duurzame maaltijd op tafel kan zetten. Ondanks de imperfectie die in ons als mens zit, ondanks de imperfectie in de groentes.

 Gooien we dan zoveel weg?

De Nederlander gooit zo’n 200 euro per jaar weg aan eten. Daarom wil The Waste to Success mensen inspireren om veel minder of niks meer te verspillen. Dat inspireren doen ze door te laten zien en ervaren hoe leuk het is om te koken. Ze gooien bijna nooit iets weg en weten steeds iets met restjes te maken. Als je dat zelf ervaart en ziet, begrijp je pas wat de impact is van het weggooien van eten.

Voor wie is dit interessant?

Ze werken vooral met kinderen en jongeren omdat je niet vroeg genoeg kunt leren waar je voedsel vandaan komt en hoe leuk het is om er iets lekkers van te maken. Maar je kunt voor nog veel meer bij hen terecht.

Een paar voorbeelden

  • Kookworkshops op school.
  • Kookworkshops op maat.
  • The waste to success quiz.
  • Verspillingsvrije catering.

De hulpvraag van The Waste to success:

‘Wij zijn op zoek naar kookaccessoires zoals foodprocessors, hakmolens, enz. Waarmee me een kookstudio kunnen inrichten. Wie kan ons helpen? Neem contact met ons op!’

 

Volg de Expeditie via