Klein wonen heeft de toekomst

Publicatiedatum: 22 april 2022

Tiny living is voor iedereen. Starter, klein of groot huishouden. De bewoners kiezen voor een tiny house uit ideologie of vanwege financiële redenen. Of allebei.

Wat is een tiny house?

Een huis van maximaal 50 m2 waar permanent in gewoond wordt. En met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Er zijn verplaatsbare en niet-verplaatsbare houses. (bron: Tiny House Nederland).

Tiny House Academy Dronten

Noortje en Jan-Willem wonen sinds mei 2017 in een door henzelf ontworpen en gebouwd tiny house.  Met hun kennis en kunde zijn ze de Tiny House Academy gestart. Wil je ook een huis bouwen, dan kun je een cursus of les volgen bij de academy of bouwbegeleiding krijgen. Ook hebben ze een boek uitgegeven, vol tips en tricks.

Klein Knorrestein uit Almere Oosterwold

Wil je tiny living ervaren? Dan kun je naar Klein Knorrestein in Almere Oosterwold.

Joyce en Boet wonen in een Sustainer Home maar hebben ook twee tiny houses op het woonerf staan waar je een kort of lang verblijf kunt boeken. Hier kun je volledig ervaren of tiny living en off the grid iets voor jou is.

Alles over tiny houses

Wil je weten waar je kunt bouwen, wat het precies inhoudt en nog meer tips en tricks, kijk dan even op de site van Tiny Houses Nederland.

Of ga even langs bij het Demopark in Almere Oosterwold (vanaf 22/4 geopend). Daar vind je verschillende showmodellen van klein en compact wonen.

 De woningen van Startblock

Als tiny living niet bij jou past, kun je eens kijken naar StartBlock uit Emmeloord. Dit bedrijf  is een van onze FEA-partners en biedt een oplossing om op een snelle manier betaalbare, circulaire woningen te realiseren.

De StartBlock-woningen worden in de fabriek gemaakt en door heel Nederland geplaatst.

Volg de Expeditie via