Help Stad & Natuur aan een groene bus!

Publicatiedatum: 22 april 2022

Wie?

Stichting Stad & Natuur Almere.

Wat doet de stichting?

Stad en Natuur Almere brengt de natuur dichter bij de mensen, en de mensen dichter bij de natuur. Dat doen ze op zeven locaties verspreid over Almere. En met een bus.

Met de bus?

Een bus vol lesmateriaal en een klein lab waar kinderen opdrachten kunnen doen. Jaarlijks doen zo’n 23.000 kinderen mee aan het natuureducatieprogramma en deze kinderen komen juist door de bus ook in de natuur omdat ze naar de natuur worden gebracht met de bus.

Daarnaast is Stad & Natuur met de bus op allerlei plekken in Almere aanwezig. Bijvoorbeeld op publieksevenementen of zakelijke bijeenkomsten om daar ook over hun missie te vertellen.

Ombouwen bus is nodig

De bus rijdt echter op (HVO synthetische) diesel. Daarom wordt de bus omgebouwd tot een milieuvriendelijk, duurzaam, elektrisch voertuig met meer zitplaatsen zodat een volledige schoolklas mee kan, inclusief begeleiders.

Wie gaat de bus ombouwen?

XYZ Dynamics bouwt de bus om en is opgericht door oud-studenten van de TU Eindhoven die ook in het studententeam University Racing Eindhoven zaten. Dit team heeft een bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van een elektrische racewagen. Met hun kennis en kunde bouwen ze de bus om. Op het stadslandgoed de Kemphaan wordt de energie opgewekt en opgeslagen.

Help ook mee!

Stad & Natuur Almere heeft voor het verduurzamen van de bus en het bouwen van de energiehub 440.000 euro nodig.

Voor een financiële bijdrage wordt de naam van je bedrijf en logo op de bus geplaatst en op de website. Ook kun je de bus inzetten voor je eigen evenementen of vergaderingen.

Meer info en aanmelden? Dat kan hier. 

Volg de Expeditie via