Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Familie Ward wint advies van Greenworks Academy

Publicatiedatum: 22 mei 2019

Dakrenovatie na winactie van Energieloket Flevoland.

Hoe kan een dertig jaar oud dak het best gerenoveerd worden, bij voorkeur met duurzame materialen? Specialisten van de Lelystadse vestiging van Raab Karcher gaan hulp bieden aan de Flevolandse winnaar van de winactie Duurzaam Bouwen van het Energieloket Flevoland. De familie Ward is gekozen als winnaar, omdat de vakkennis van Raab Karcher hierbij het beste tot zijn recht komt. De familie ontvangt een uitvoerig, diepgaand advies voor een duurzaam en energiezuinig dak . Via de website van Energieloket Flevoland kunt u de vorderingen volgen.

Oud worden

“De winnaars willen graag oud worden in deze woning,” legt Vera Dam, directeur van de Natuur en Milieufederatie Flevoland, uit. “Bij het verbouwen van de zolder ontdekten zij dat het dak dusdanig tochtte dat oude isolatiemateriaal helemaal zwart was uitgeslagen van de schimmel. Omdat op deze plek kinderkamers moeten komen, willen ze dat natuurlijk eerst opgelost hebben.”

Wat valt er te verwachten?

Met de winnaar volgen adviesgesprekken met de vakmensen die zijn aangesloten bij Raab Karcher Greenworks Academy. Deze ondernemer werkt aan het vergroenen van de bouwsector en stimuleert het gebruiken van duurzame en circulaire bouwmaterialen. Het Energieloket Flevoland plaatst regelmatig updates over het proces.

Ook aan de gang met uw dak?

Goed isoleren is altijd belangrijk. En zonnepanelen plaatsen kan interessant zijn. Woningen met een goed energielabel zijn meer waard en verkopen sneller.
Check uw dak van te voren op mogelijk asbest via de asbestverdenkingskaart. Flevolanders die het asbest laten verwijderen en het dak meteen isoleren en voorzien van zonnepanelen kunnen gebruik maken van  de subsidieregeling ‘Van Asbest naar Duurzaam Dak’.

Huis op een hand