Eerst de elektrische bus en daarna op de fiets!

Publicatiedatum: 30 juni 2021

Wie?

Keolis – allGo Almere

Wat is het initiatief?

In Almere rijdt allGo/Keolis met zeven elektrische bussen. En hoewel dat nog maar een klein onderdeel van ons wagenpark is, geeft het wel de koers aan. Slim en elektrisch rijden, zo is er bijvoorbeeld ook een tool voor chauffeurs om dat slim (bewust) rijden te bevorderen. Beter inzicht leidt tot een vloeiende en gebalanceerde rijstijl, wat beter is voor de chauffeurs zelf, voor onze reizigers én de omgeving.

Hebben jullie nog meer groene acties?

In en rond onze vestigingen kiezen we bewust voor duurzame oplossingen. Zo hebben al onze panden in Almere inmiddels zonnepanelen om onze eigen schone energie op te wekken. In de kantoren gebruiken we sensoren voor een beter inzicht in ons waterverbruik en het tegengaan van verspilling. Ook hebben we de switch gemaakt naar energiezuinige ledlampen en bewegingsmelders. Zowel op de kantoren als op de terreinen.

Kan ik overal in Almere met de elektrische bus komen?

Nee, dat is onmogelijk. Almere heeft een uniek busbanentraject dat vrijwel heel de stad bereikt, maar ook voor de trajecten waar je niet met de bus kunt komen hebben we een oplossing bedacht. De unieke deelfiets KeoBike.

Dat klinkt goed! Vertel er eens iets meer over.

De KeoBikes staan bijvoorbeeld op station Poort. Het enige dat je nodig hebt is een app op je phone, daarmee kun je een fiets uit de fietscarrousel halen. En zo leg je ook het laatste traject groen af, bijvoorbeeld voor een avondvoorstelling bij Vis à Vis. Deze herkenbare deelfietsen vind je ook al in een carrousel bij jachthaven Marina Muiderzand en, als het CSMART Hotel Almere na de Coronasluiting weer opent, starten zij ook. Inloggen met je smartphone op de KeoBike app en trappen maar. Al voor € 1,50 p/u of € 3,00 voor een hele dag.

Ik zou wel op veel meer plekken zo’n KeoBike willen, kan dat?

Neem dan zeker contact met ons op. We willen heel graag inspelen op de wensen van onze reizigers en de mogelijkheden in de stad benutten. Ook als je meer informatie over de elektrische bussen wilt, kun je bij ons terecht. Kijk dan vooral hier.

 

Volg de Expeditie via