Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

04 mrt 2021 | Virtuele bustour. Ga je mee?

Online | 15:30 - 17:30

We willen je iets laten zien in onze provincie. Want er gebeurt een heleboel op het gebied van duurzame energie dat de moeite van het delen meer dan waard is. Reis hier op 4 maart vanaf 15.30 uur mee met de virtuele bus.

Livestream

Wil je een vraag stellen via de chat? Bekijk dan de livestream via Youtube.

Virtuele reis

Het liefste deden we dat per bus. Iedereen kan mee en we rijden een rondje langs de projecten en de initiatieven. Omdat dit door de huidige crisis niet mogelijk is, nemen we je virtueel mee op reis. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een link, een goede verbinding en je eigen stoel. 

We vertrekken om 15:30 uur op 4 maart aanstaande. Tot 17:30 uur, reis je virtueel langs een aantal projecten, verhalen en initiatieven van Flevoland. We kijken naar reportages die ter plekke zijn gemaakt, en praten in de studio na met de initiatiefnemers, betrokken organisaties en een aantal studenten. De online editie is interactief, ook jij kunt vragen stellen. Vanzelfsprekend geven we praktische tips & tricks waardoor je zelf ook aan de slag kunt.

Kortom, we leren van de opgedane ervaringen en geven je inspiratie om zelf aan de slag te gaan en samenwerkingspartners te vinden.

Een greep uit de projecten:

  • Mobiele zonneparken op landbouwgrond. Jan de Winter wil zonnepanelen plaatsen als wisselteelt. Op die manier maakt hij dubbel gebruik van zijn land.
  • Rozenkwekerij op aardwarmte. Bram Bernard heeft een aardwarmte-installatie die zowel zijn eigen kwekerij van warmte voorziet als andere bedrijven uit de omgeving.
  • SV Marknesse verduurzamen. Vrijwilligers van de vereniging van het sportcomplex van SV Marknesse zijn voortdurend bezig met het verduurzamen van hun complex. Ze willen koploper in duurzaamheid zijn. Het plaatsen van zonnepanelen was de eerste stap dat met een grootscheepse crowdfundingsactie is gerealiseerd.

En? Laat jij je inspireren? Save the date en reis met ons mee! 

 

Andere evenementen

28 Oct
3e Energietour
23 Sep
Kenniscafé: Energiesysteem
25 Jun
De 2e Virtuele Energietour
24 Jun
Kenniscafé: Lessen uit Almere
29 Apr
FEA Kenniscafé: Liander
17 Nov
Webinar over klimaatadaptatie