Flevolandse Energie Agenda
Witte header overlay desktop Witte header overlay mobiel

01 jan 2020 | Januari 2020 – Inspiratiereis naar Energy Island Goeree Overflakkee

Energy Island Goeree-Overflakkee pioniert op het gebied van duurzame energie. Het eiland is dé proeftuin voor de energietransitie. 

“Ze willen niet wachten op de rest van Nederland. Het eiland Goeree-Overflakkee regelt zijn eigen energietransitie. Niet in 2050 – het streven van Den Haag – maar al in 2020 wil Goeree-Overflakkee energieneutraal zijn. Dan wekken de 48.000 bewoners van het Zuid-Hollandse eiland minstens evenveel energie duurzaam op als ze verbruiken.” – NRC, 18 maart 2017

Tweedaagse naar Energy Island Goeree Overflakkee

Voor wie? Alle partners uit het netwerk Flevolandse Energieagenda

Wanneer? Januari 2020 (datum volgt)

Kosten? €200,- p.p. (incl. vervoer, overnachting, maaltijden en volledige programma)

Aanmelden Binnenkort mogelijk via Bureau Dietz (info volgt)

Energy Island Goeree-Overflakkee pioniert op het gebied van duurzame energie. Het eiland is dé proeftuin voor de energietransitie: er wordt volop geëxperimenteerd op het gebied van duurzame energie. Want de energie van de toekomst vraagt om innovatieve oplossingen. Tijd voor de partners van FEA om kennis te halen én te brengen op Goeree Overflakkee tijdens de inspiratiereis georganiseerd in samenwerking met communicatiebureau Dietz.

Wat kun je tegenkomen op het eiland? Denk bijvoorbeeld aan innovaties op het gebied van landbouw en visserij (via de economische strategie Smart Water) en het stimuleren van duurzaam vervoer en deelmobiliteit. Daarnaast is Goeree Overflakkee ook landpunt voor verschillende grote windmolenparken in de omgeving. De gemeente werkt daarom samen met 28 lokale en (inter)nationale partijen aan de realisatie van een groene waterstofeconomie op Goeree-Overflakkee. Maar ook startups zoals Kitepower doen onderzoek naar nieuwe vormen van windenergie op het eiland. Laat je inspireren door deze proeftuin van energie-innovaties!

Het programma en meer informatie over aanmelden volgt binnenkort. Heb je vragen? Mail ons: energieagenda@flevoland.nl