Flevolandse Energie Agenda
Witte header overlay desktop Witte header overlay mobiel

11 sep 2019 | Snelkookpansessie “Hoe krijgen we Flevoland CO2-neutraal in 2050?”

Flevoland heeft jóu nodig! Help mee aan een duurzame toekomst. 

Heel Flevoland in 2050 CO2-neutraal, dat is het doel. Maar hoe krijgen we dit voor elkaar? Wij organiseren een bijzondere snelkookpansessie met inspirerende sprekers en uitdagende opdrachten. We willen op een bijzondere en vernieuwende manier bij jou ervaringen en indrukken ophalen en achtergrondkennis teruggeven.

De snelkookpansessie vindt plaats op woensdag 11 september op Landgoed en proeftuin Roggebotstaete, gelegen nabij Dronten en Kampen en op 15 minuten van de A28 bij Zwolle. De sessie begint om 09:30 en eindigt rond 16:00 met een afsluitende borrel. Een uitgebreide lunch wordt verzorgd.

Tijdens een ‘snelkookpansessie’ brengen we samen in kaart welke groene initiatieven aan elkaar verbonden kunnen worden, en welke er nog missen. Op deze manier leggen we met elkaar een solide basis voor een effectieve Flevolandse gedragsveranderingscampagne. Het uiteindelijke doel? Het gezamenlijk informeren en betrekken van een zo groot mogelijke groep Flevolanders. Zo krijgen we iedereen in beweging met als doel Flevoland samen CO2-neutraal te krijgen.

Dat doen we niet alleen op een bijzondere manier maar ook op een bijzondere locatie. Op de plek waar de natuur is ontstaan van het huidige Flevoland willen we met jullie de basis bouwen voor een provinciebrede bewustwordingscampagne. Een basis, gebaseerd op de juiste kennis en inhoud, die we vol energie kunnen gebruiken. Dus geef je op en doe mee!

Je wordt verwelkomt door ervaringsdeskundige Linde Hullegie. Zij woont met Kjeld Metsemakers in een volledig zelfvoorzienend ‘tiny house’ op Roggebotstaete. De rest van de dag vullen we met inspirerende sprekers die inzichten en informatie geven om waardevolle resultaten uit de werksessies te halen. Uiteraard bieden we een uitgebreide lunch aan van natuurlijke producten, uit het seizoen, de streek en waar mogelijk van het landgoed zelf.

Tijdens de sessie worden jouw en onze bevindingen verwerkt in een persoonlijk Energie Paspoort. Ook ontvang je na afloop een uitgebreid verslag met informatie waar je echt wat aan hebt. Op deze manier krijg je een duidelijk document waar je tijdens de energietransitie direct mee aan de slag kunt.

Onze lijst van genodigden bestaat uit een interessante groep specialisten: onder andere Valerie Bos (oprichter en zakelijk leider Van Loof, een vooruitstrevend campagnebureau gericht op innovatie en duurzaamheid), Niels Götz (Consumentenpsycholoog en strategisch communicatie- en marketingadviseur) en mensen van TNO ECN, Rabobank en Hogeschool Windesheim. Stuk voor stuk personen die iets te vertellen hebben over de energietransitie, en ook iets waardevols kunnen toevoegen aan jouw professionele netwerk.

Meer weten? Mail ons: energieagenda@flevoland.nl