Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.
Witte header overlay desktop Witte header overlay mobiel

11 sep 2019 | Snelkookpansessie “Hoe krijgen we Flevoland CO2-neutraal in 2050?”

|

Flevoland heeft jóu nodig! Help mee aan een duurzame toekomst. 

Heel Flevoland in 2050 CO2-neutraal. Dat is het doel van de Flevolandse Energieagenda. Maar hoe krijgen we dit voor elkaar? Wij organiseren een bijzondere snelkookpansessie met inspirerende sprekers en uitdagende opdrachten. We willen op een bijzondere en vernieuwende manier bij jou ervaringen en indrukken ophalen en achtergrondkennis teruggeven.

Programma

De snelkookpansessie vindt plaats op woensdag 11 september op Landgoed en proeftuin Roggebotstaete. De sessie begint om 09:30 en eindigt rond 16:00 met een afsluitende borrel. Een uitgebreide lunch wordt verzorgd.

Een goede basis leggen

Tijdens een ‘snelkookpansessie’ brengen we samen in kaart welke groene initiatieven aan elkaar verbonden kunnen worden, en welke er nog missen. Op deze manier leggen we met elkaar een solide basis voor een effectieve Flevolandse gedragsveranderingscampagne. Het uiteindelijke doel? Het gezamenlijk informeren en betrekken van een zo groot mogelijke groep Flevolanders. Zo krijgen we iedereen in beweging met als doel Flevoland samen CO2-neutraal te krijgen.

Landgoed Roggebotstaete

Ervaringsdeskundige Linde Hullegie verwelkomt ons in de ochtend. Zij woont met Kjeld Metsemakers in een volledig zelfvoorzienend ‘tiny house’ op Roggebotstaete. De rest van de dag vullen we met inspirerende sprekers die inzichten en informatie geven om waardevolle resultaten uit de werksessies te halen. Uiteraard bieden we een uitgebreide lunch aan van natuurlijke producten, uit het seizoen, de streek en waar mogelijk van het landgoed zelf.

Energie Paspoort

Tijdens de sessie worden jouw en onze bevindingen verwerkt in een persoonlijk Energie Paspoort. Ook ontvang je na afloop een uitgebreid verslag met informatie waar je echt wat aan hebt. Op deze manier krijg je een duidelijk document waar je tijdens de energietransitie direct mee aan de slag kunt.

Sprekers

Onze lijst van genodigden bestaat uit een interessante groep specialisten: onder andere Valerie Bos (oprichter en zakelijk leider Van Loof, een vooruitstrevend campagnebureau gericht op innovatie en duurzaamheid), Niels Götz (Consumentenpsycholoog en strategisch communicatie- en marketingadviseur) en mensen van TNO ECN, Rabobank en Hogeschool Windesheim. Stuk voor stuk personen die iets te vertellen hebben over de energietransitie, en ook iets waardevols kunnen toevoegen aan jouw professionele netwerk.

Meer weten? Mail ons.

Andere evenementen

26 Mar
EnergyShot in het Experience Center
17 Mar
Startbijeenkomst HCA
10 Mar
FEA Café: Energieopslag in Flevoland
12 Feb
Conferentie ‘Groene Transportbrandstoffen voor Duurzame Logistiek’
06 Feb
De Nationale Waterstof dag
23 Jan
EnergyShot in het Energy Experience Center