Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Woonpalet

Woonpalet is dé woningcorporatie van Zeewolde en partner van de FEA omdat verduurzaming de belangrijkste opgave is waar we als mensen voor staan.

Woonpalet draagt bij aan de verduurzaming door bij nieuwbouw te koersen op maximale CO2- en energieneutraliteit, en in onze bestaande 1.950 huurwoningen door groot onderhoud aan te grijpen voor een verduurzamingsslag. Dat houdt in dat we isoleren en, als een huurwoning toe is aan een nieuwe cv-ketel, deze vervangen voor een aardgasloze verwarmingsmethode. Tegelijk plaatsen we zonnepanelen en een zonneboiler, ten behoeve van duurzame stroom en duurzaam warm water. En we gaan verder. Woonpalet is bijvoorbeeld mede oprichter van de vereniging ZeewoldeZon.

Woonpalet medeoprichter ZeewoldeZon

De coöperatieve vereniging ZeewoldeZon plaatst zonnepanelen op appartementencomplexen van Woonpalet en stelt de zonnestroom beschikbaar aan haar leden. De leden zijn grotendeels huurders van Woonpalet, maar er zijn ook al mensen met koopwoningen lid. Alle leden samen zijn vervolgens eigenaar van de zonnepanelen. De panelen zijn ‘voorgeschoten’ door de bank. In ons geval de BNG. De leden betalen geen energiebelasting over de zonnestroom (regeling Verlaagd Tarief, oftewel Postcoderoos-regeling). Dat voordeel zien ze direct op hun energierekening (die is lager dan bij elke andere energieleverancier). De rest van het voordeel wordt gebruikt om de zonnepanelen te onderhouden en af te betalen. Zo helpen we huurders (en inmiddels ook mensen met een koophuis) aan het verlagen van hun energierekening én dragen we bij aan een groener Zeewolde.

Weten hoe het werkt?

Bekijk ons filmpje op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ReQGCCUbb-Y

 

 

Bezoek de website van Woonpalet

Actuele projecten

ZeewoldeZon

Gemeente Zeewolde, Woonpalet
ZeewoldeZon kan de scherp geprijsde zonnestroom aanbieden, omdat er gebruikgemaakt wordt van de zogeheten postcoderoosregeling.
zonnestroom icoon