Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Stichting Nieuwland

Nieuwland ligt tussen Luttelgeest en Marknesse in de Noordoostpolder en is 450 hectare groot. In 2007 is Stichting Nieuwland opgericht om de belangen te behartigen van de glastuinders in het gebied en om Nieuwland op een duurzame manier verder te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor duurzame stroomvoorziening, geothermie en gasloos verwarmen. Sinds de oprichting van Nieuwland is meer dan 100 ha nieuw glas gebouwd. Het is hiermee één van de succesvolste initiatieven in de sector.

Nieuwland is breed gedragen. Dankzij een initiatief van o.a. glastuinders, grondeigenaren, LTO, Provincie Flevoland en Gemeente Noordoostpolder (en een enthousiaste groep vrijwilligers) staat het project Nieuwland op eigen benen. Dit initiatief koppelt enthousiasme aan realisme en daarmee is de pioniersgeest terug in de Noordoostpolder. Het is een plan vanuit en voor het gebied met aantrekkelijke grondprijzen en het geeft een impuls aan de werkgelegenheid. Met de ondersteuning van alle betrokkenen en volop ruimte en mogelijkheden is het glastuinbouwgebied Nieuwland een belangrijke loot aan de stam van glastuinbouwminnend Nederland.

 

Stichting Nieuwland is de eerste vertegenwoordiging vanuit de glastuinbouw in de Flevolande Energieagenda. Zij wil de energie-ontwikkelingen in de regio volgen en haar netwerk verbreden.

Bezoek de website van Stichting Nieuwland

Actuele projecten

Aardwarmte in Luttelgeest

Stichting Nieuwland
Paprikateler Hoogweg verwarmt zijn kassen met aardwarmte. Het bedrijf in Luttelgeest is het eerste in Flevoland dat bijna volledig op aardwarmte draait. Driekwart van de warmte komt uit de grond,...
warmte icoon