Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Equans

Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpt EQUANS opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheden. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen wij onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we ze bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

Smart Grid Flevoland is een privaat elektriciteitsnetwerk dat wordt beheerd door EQUANS. We brengen centrale en decentrale producenten in Flevoland bij elkaar en faciliteren duurzame opwekinstallaties, energieopslag en energietoepassingen. Er zijn 90.000 zonnepanelen, 37 windmolens en een 12 MW-batterij van Giga Storage aangesloten. De zonnepanelen en windmolens wekken per jaar evenveel op als het jaarlijkse verbruik van 160.000 huishoudens.

EQUANS heeft met Smart Grid Flevoland de ambitie om het net verder uit te breiden in regio, meer partijen aan te sluiten en mogelijkheden rondom waterstof te onderzoeken. In het speelveld van netbeheerders, gemeenten, RES en projectontwikkelaars is EQUANS als system integrator verantwoordelijk voor de exploitatie en onderhoud van het net.

Bezoek de website van Equans

Actuele projecten

Binnenkort worden hier de actuele projecten getoond.