Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Zeewolde doet als eerste gemeente mee aan Duurzame Huizenroute

Publicatiedatum: 22 september 2022

Veel mensen willen energie en gas besparen, maar weten niet goed hoe. Het helpt dan om van een andere inwoner van Zeewolde te horen hoe die het heeft aangepakt. Daarom doet Gemeente Zeewolde als eerste gemeente in Flevoland mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Via dit platform delen meer dan 1.900 huiseigenaren en huurders hun ervaringen en kunt u op bezoek bij een duurzaam huis. De gemeente is op zoek naar inwoners die ook hun verhaal willen delen.

Voorbeelden

Via de Duurzame Huizen Route vindt u allerlei soorten voorbeeldwoningen. Van een appartement tot rijtjeshuis of nieuwbouwwoning. Op de website kunt u meer informatie zoeken of een vraag stellen aan de bewoners. Bovendien kunt u op 29 oktober en 5 november op bezoek bij een groot aantal duurzame woningen.

Wethouder

Wethouder Ernst Bron: ‘We waarderen dat veel inwoners aan de slag zijn gegaan met het verduurzamen van hun huis. Inwoners die hun huis al duurzaam gemaakt hebben, kunnen door mee te doen met de Duurzame Huizen Route, aan anderen laten zien hoe ze dat kunnen doen. We moedigen iedereen aan om hun woning aan te melden als voorbeeld en zo een ander op weg helpen’

Het verhaal van uw woning

Heeft u ervaring met het isoleren van uw huis, een warmtepomp of een andere klimaatvriendelijke maatregel? Deel uw verhaal en meld uw woning aan als voorbeeld bij de Nationale Duurzame Huizen Route via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

huis met zonnepanelen op het dak.