Uitnodiging: Ontbijtsessie ‘duurzame energie zonder netcongestie’

Publicatiedatum: 6 maart 2024

Ontbijtsessie 'duurzame energie zonder netcongestie' 20-03-2024 |Provinciehuis Lelystad| 08:30 - 10:00 uur

Beste partners en organisaties in Flevoland,

We willen u uitnodigen om kennis te nemen van de subsidie ‘duurzame energie zonder netcongestie’ en uitleggen hoe de subsidie in grote lijnen eruit zal zien. Dit willen wij doen tijdens een bijeenkomst inclusief ontbijt op woensdag 20 maart in het provinciehuis in Lelystad. De inloop is vanaf 08:30 uur en het programma start om 09:00 uur. Gedeputeerde Harold Hofstra verzorgt de opening.

Als u wilt komen, dan kunt u zich via de onderstaande knop alvast aanmelden. Het programma van de ochtend ontvangt u later nog van ons.

U kunt zich hier aanmelden

Achtergrondinformatie
Door de problematiek van netcongestie op het elektriciteitsnet is er dringend behoefte aan nieuwe oplossingen, bijvoorbeeld het delen van energie, batterijopslag, conversie etc. Nieuwe opwek door middel van zon en wind worden eveneens geblokkeerd door de netcongestie.  Voor de uitbreiding van bedrijven en het bouwen en verduurzamen van woningen is voldoende beschikbaarheid van elektriciteit een must. Zo zijn er initiatieven voor energyhubs en de balanswijk in Almere die naar oplossingen zoeken.

De provincie Flevoland heeft het voornemen om een subsidieregeling in te stellen die bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeenten kan ondersteunen bij het opstellen en uitvoeren van plannen voor oplossingen voor netcongestie. Tijdens deze sessie is er ruimte voor inhoudelijke vragen en input, zodat we dit kunnen meenemen in de uiteindelijke voorstel aan de Provinciale Staten.

 

Hartelijke groet,

Expertteam Energie
Provincie Flevoland

netcongestie, subsidie