Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Samen invulling geven aan de RES Flevoland

Publicatiedatum: 19 november 2019

Tijdens de werkconferentie op 14 november werden de hoofdstukken uit de concept RES samen doorgenomen. 

Door de ramen van het Eksternest in Almere schijnt de zon naar binnen. Kleurrijke bomen omgeven het theehuis en maken het een inspirerende locatie voor de tweede werkconferentie van de RES Flevoland. Vandaag bekijken de partners samen de 80% versie van de concept RES. Ze hebben in verschillende samenstellingen meegewerkt aan de inhoud, en hard werken wordt beloond.

Hoofdstuk per hoofdstuk

Er worden vandaag drie belangrijke hoofdstukken besproken. De inhoud komt neer op drie vragen: Wat doen we nu, wat staat er op de planning en wat willen we graag nog doen? Op geeltjes schrijven de deelnemers hun opmerkingen, aanvullingen en vragen op. Deze worden aan de verschillende tafels doorgenomen en ingedeeld in categorieën. Kan deze opmerking worden opgenomen in het RES-bod? Moet er nog nader onderzoek worden gedaan? Of is er een besluit nodig van de Adviesraad RES? Samen bepalen de deelnemers wat er gebeurt met elk geeltje.

Richting 100%

Het schrijfteam van de RES gaat de komende weken met de opbrengst aan de slag. Volgens de planning wordt voor de kerst een 95-100% versie gerealiseerd. 6 maanden na de ondertekening van het Klimaatakkoord moet de concept RES worden aangeboden.  Wil je meer weten over de Regionale Energie Strategie? Lees meer.