Provincie Flevoland sluit zich aan bij Hydrogen Valley S3 Partnership

Publicatiedatum: 21 juni 2024

Sinds 18 juni is de provincie Flevoland lid van het Hydrogen Valley S3 Partnership. Hiermee wil de provincie de ontwikkeling van de waterstofeconomie in Flevoland versnellen.

Europees netwerk

Het Hydrogen Valley S3 Partnership maakt deel uit van het Europese Smart Specialisation (S3) Platform. Dit platform helpt EU-landen en regio’s met hun onderzoeks- en innovatiestrategieën. Het Hydrogen Valley S3 Partnership richt zich op de waterstofeconomie in Europese regio’s. Het is het grootste waterstofnetwerk in Europa en heeft als doel de EU-economie te verduurzamen en obstakels in de waterstofsector te verwijderen. Andere doelen zijn het ondersteunen van projecten tussen Europese regio’s, het versterken van de waterstoftechnologie door samenwerking, en het meewerken aan EU-beleid.

Waarde voor FLHY

Door lid te worden van het Hydrogen Valley S3 Partnership wil de provincie Flevoland de voortgang van het FLHY-platform stimuleren. Dit netwerk biedt de kans om kennis te delen over waterstof en samen te werken met andere Europese regio’s. Zo kunnen regio’s elkaar helpen bij het ontwikkelen van nieuwe waterstoftechnologieën en samen oplossingen zoeken. Ook kan Flevoland via dit partnerschap actief deelnemen aan Europees beleid.