Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

NMFF helpt Urker huurders besparen

Publicatiedatum: 30 september 2021

Op 28 september is door wethouder Gerrit Post, directeur Johan Oosterhoff van Patrimonium en directeur Vera Dam van Energieloket Urk de eerste energiebespaardoos uitgereikt aan huurder mevrouw de Mooij. “De grootste bewustwording is dat we veel energie onnodig gebruiken. Daar zit de meeste besparing”, vermelde wethouder Post bij de overhandiging.

Eerste huurder

Corrie de Mooij reageerde blij verrast: ‘’Zo mooi om als eerste de energiebespaardoos te mogen ontvangen. Ik vind duurzaam rentmeesterschap heel belangrijk.” Alle huurders van Patrimonium krijgen deze energiebespaardoos vanaf 7 oktober gratis aangeboden. Directeur Oosterhoff van Patrimonium: “Het verleden kun je niet meer veranderen, de toekomst wel. Via de energiebespaardoos willen we onze huurders stimuleren een volgende stap te zetten in energiebesparing.”

Samen besparen

De actie maakt onderdeel uit van de campagne ‘Energie besparen doen we samen’. Vera Dam van Energieloket Urk gaf aan dat er nog meer activiteiten volgen, zoals een excursie energiezuinig wonen op Urk op zaterdagochtend 9 oktober voor woningeigenaren en huurders.

De eerste bespaardoos wordt overhandigd aan mevrouw De Mooij.